Bine ati venit pe blogul revistei - ORA DE ARHITECTURA

miercuri, 24 august 2011

Designerul de interior, o necesitate?

Amenajarea unui apartament de bloc, la prima vedere, pare a fi o acţiune destul de uşoară, atunci când răsfoim publicaţiile de specialitate sau consultăm internetul. Adevărul este că, în majoritatea cazurilor, problemele apar abia în momentul implementării ideilor în spaţiul real, dimensiune în care toate imaginile si formele perfecte încep să-si piardă conturul odată confruntate cu aspectele tehnice.
La o sumară concluzie răspunsul la întrebarea din titlu ar fi fără doar şi poate DA, avem nevoie de un designer. În acest număr vă oferim sfatul unui specialist şi anume Stephan Eyck, un designer de interior care desluseşte amenajarea unui apartament de 95 de metri pătraţi. 
Stilul abordat este unul minimalist, un stil preferat cu precădere de familiile tinere şi active. Principalul obiectiv al acestui proiect de amenajare interioară a fost crearea unui raport echilibrat între funcţional si estetic, regăsit în toate spaţiile apartamentului după cum se observă în imaginile de mai jos” menţionează designerul Stephan Eyck.

Livingul si bucătăria

După cum se vede, materialele folosite predilect în finisarea spaţiilor sunt: piatra decorativă, travertinul şi lemnul.
Livingul şi bucătăria sunt de tip open space. Piatra naturală este materialul de la care a pornit transpunerea în practică a întregului concept de ambientare. Pe traseele locuinţei, anumite zone sunt evidenţiate prin utilizarea efectului generat de contrastul închis – deschis, creat de prezenţa pietrei naturale în antiteză cu tonalitatea caldă a zugrăvelii, dar si a lemnului, material din care este confecţionat mobilierul în strânsă legătură cu elementele decorative din lemn masiv, poziţionate pe suprafaţa tavanului. Locuinţa are sistemul de încălzire montat în pardoseală, aspect care a impus utilizarea travertinului pentru placarea acestei zone.
Conceptul de amenajare este unitar, fiind păstrat pe toate traseele locuinţei. În ambientarea bucătăriei este utilizat acelaşi limbaj cromatic, prezent atât în finisajul pereţilor, cât şi în varianta de mobilier căreia i s-a atribuit un caracter compact si funcţional...

Corpurile de iluminat folosite sunt variate ca design, dar şi ca intensitate a luminii pe care o generează. Destinaţia fiecărui spaţiu a dictat alegerea acestora, fără a pierde din vedere obţinerea unei atmosfere calde si primitoare.
Dormitorul matrimonial este conceput ca un spaţiu cu o identitate caracterizată de simplitate şi eficienţă. 
În aceasta zonă, pentru finisarea pereţilor, opţiunea este un tapet cu motive florale, care imită perfect broderia. Nuanţa de ocru, asociată cromaticii mobilierului si pardoselii, reuşeşte să facă din dormitorul matrimonial unul din cele mai calde şi relaxante spaţii din apartament. Mai multe imagini se pot vedea pe site-ul www.stephaneyck.ro 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu