Bine ati venit pe blogul revistei - ORA DE ARHITECTURA

luni, 13 februarie 2012

Dinamica liniilor orizontale - Nr. 7


Se ştie că decorul este întotdeauna important în realizările scenografice. Când însă vorbim de arhitectură, din varii motive, uşor de înţeles, acesta este cu atât mai important. Iar când obiectul de arhitectură ce se înscrie într-un decor aparte este la rândul său unul de excepţie, cu siguranţă avem asigurate ingredientele necesare obţinerii unui rezultat magistral.

Jocul elegant al volumelor se răsfrânge invariabil şi la interior. Structura spaţială liberă, vitrajele generoase şi finisajele albe ale pereţilor asigură o legătură aproape imperceptibilă între interior şi cadrul ambiental exterior. Fără a fi o dovadă a lispei de imaginaţie, compartimentările şi elementele de mobilare interioară sunt, dimpotrivă, elemente gândite să sublinieze orizontalitatea, spaţialitatea volumului şi fluiditatea spaţială a diverselor zone funcţionale.




Definit de contrastul dintre orizontalitatea liniilor de forţă şi panta abruptă a dealului pe care este amplasat, imobilul prezentat aduce o puternică notă de personalitate şi abilitate creativă, generând astfel un tip de arhitectură proaspătă şi reconfortantă, atât pentru utilizatori, cât şi pentru spectatori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu