Bine ati venit pe blogul revistei - ORA DE ARHITECTURA

marți, 24 aprilie 2012

Geometrie şi simplitate amenajarea unui apartament la casă

Designul minimalist evită încărcarea excesivă a spaţiilor de locuit, caracteristicile principale ale acestui stil gravitând în jurul simplităţii şi a functionalităţii. Designerul Stephan Eyck vă prezintă o variantă de amenajare interioară perfectă pentru o casă spaţioasă şi modernă.



Parterul casei se dezvoltă pe o suprafaţă utilă de 87mp şi este compus din bucătărie, living cu dining de tip open space, baie şi un birou. Stilul abordat în ambientarea parterului este unul modern, minimalist, cu o cromatică predominant caldă.

Contraste puternice

Liniile designului ambiental sunt puse în evidenţă cu ajutorul accentelor puternice de galben în living şi portocaliu în bucătărie. Contrastele puternice prezente în toate spaţiile parterului pun în valoare zonele de interes şi în acelaşi timp conturează volumul mobilierului.



Iluminarea este variată, lumina naturală care pătrunde generos în încăpere pe timp de zi fiind înlocuită seara de diverse surse: de la lustre şi lampadare, până la ledurile ce asigură o lumină indirectă. Poziţionarea surselor de iluminat nu este deloc întâmplătoare şi este gândită în aşa fel încât să asigure un echilibru perfect, fără a leza ochiul privitorului.

Lemnul este unul dintre elementele care predomină în cadrul acestui ansamblu, asigurând o continuitate benefică întregului spaţiu de locuit.

Biblioteca, element-cheie al livingului


Livingul este spaţios şi luminos, pus în valoare printr-un colţar şi o masuţă de cafea simple, de culoare albă. Linia mobilierului din living este una minimalistă, iar zona colţarului este conturată de o superbă bibliotecă, una dintre piesele cheie de mobilier ale acestui ansamblu. Având atât rol estetic cât şi unul funcţional, biblioteca pune în valoare designul pieselor de mobilier, asigurând o armonie stilistică deplină. Biblioteca abordează un design modern, casetat, în detrimentul celui clasic.



Pata de culoare a livingului, galbenul intens, asigură luminozitate şi rupe monotoia nuanţelor reci ale mobilierului. Lumina indirectă dată de ledurile situate în această nişă galbenă este ideală atât pentru lectură, cât şi pentru urmărirea televizorului situat diametral opus. Zona dedicată televizorului este flancată de două ferestre mari care asigură pătrunderea luminii naturale.
Livingul conţine o nişă dedicată sufrageriei de tip open-space. Deschiderea şi luminozitatea acestui spaţiu accentuează senzaţia de spaţialitate ce domină întreaga locuinţă.

Organizarea bucătăriei


Bucătăria este formată din două zone diferite ca şi funcţionalitate: zona de gătit şi zona de luat masa, dispuse opozabil.



În zona de gătit, mobilierul de bucătarie se desfăşoară pe două laturi opuse şi este caracterizat de acelaşi minimalism. O nuanţă intensă şi caldă de portocaliu pune în evidenţă spaţiul pentru gătit. Bucătăria conţine şi o zonă de luat masa, datorită spaţiului generos al acesteia. Continuitatea cu spaţiul dedicat zonei de gătit este asigurată prin folosirea aceleiaşi pete de culoare portocalie.



Ansamblul valorifică la maxim spaţiul de care dispune, fără să-l încarce. Deşi predomină sentimentul de ordine deplină şi liniară ce caracterizează stilul minimalist folosit, designerul reuşeste să nu piardă din vedere detaliile care transformă un simplu interior amenajat într-un veritabil cămin, un loc în care beneficiarul se simte acasă.

Accesaţi www.stephaneyck.ro pentru mai multe detalii şi proiecte de design interior semnate Stephan Eyck.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu