Bine ati venit pe blogul revistei - ORA DE ARHITECTURA

vineri, 1 iunie 2012

Reguli Feng Shui - Oazele de liniște de acasă

 Energia dormitorului este importantă pentru că aici petrecem câteva ore bune în fiecare noapte, absorbind influenţele Qi-ului prezent în acest loc. În planul general al casei, ar fi bine ca dormitorul să fie plasat în zona mai puţin activă a acesteia, către „spatele” casei, pentru a beneficia de energii Yin.


Cea mai bună formă pentru dormitor este una regulată, de pătrat sau dreptunghi. Evitaţi, de asemenea, camerele şi paturile rotunde care sugerează, la nivel subconştient cel puţin, ideea de mişcare. 

Relaxarea, acasă


O atmosferă Yin (statică, relaxantă) se poate obţine prin folosirea unor culori pastelate, iluminare indirectă şi slabă, mobilier şi decoraţiuni cu forme regulate. În dormitor este bine să evităm roşul in-tens, combinaţiile de alb cu negru şi oglinzile. De asemenea, televizorul şi calculatorul este bine să rămână în living sau în biroul de acasă, pentru că ele aduc multă energie Yang, producătoare de mişcare, de care nu avem nevoie în zona pentru odihnă.



Culorile care pot produce cel mai bine o stare de echilibru sunt bejul, cremul şi maroul, care aparţin elementului pământ. Alte culori potrivite sunt nuanţele de roz, lila, portocaliu deschis, eventual grena. Puteţi folosi şi culori reci, verde sau albastru, alături de culori calde, roz sau portocaliu, sau de alb. Dacă vă place să vă destindeţi citind, scriind sau chiar meditând, amenajarea acestor spaţii ar trebui să urmeze sugestiile de mai sus. 

În plus, puteţi folosi elementul lemn pentru creativitate, folosind verde şi plante decorative înalte (bambuşi cu tije lungi în vaze transparente cu apă, nu în ghiveci), cât şi elementul apă pentru liniştire şi înţelepciune, folosind culoarea albastră, de la nuanţe deschise până la cele mai închise şi o fântână de interior. 

Aşa nu! Patul „în pericol” 


Patul nu trebuie să stea sub geam, într-o poziţie înspre care uşa se deschide direct, între două uşi, cu capul spre peretele toaletei ori în partea opusă unui colţ ascuţit creat de forma camerei. Este bine să nu aveţi deasupra patului bârne sau alte „îmbunătăţiri decorative”, care să creeze săgeţi negative de energie îndreptate spre pat.


De asemenea, este bine ca patul să nu fie plasat cu capul pe acelaşi perete care conţine şi uşa. Dacă aveţi probleme cu partenerul sau membrii familiei, acest fapt se poate datora şi unei astfel de amplasări a patului. 

Felul în care aranjaţi mobilierul din dormitorul dumneavoastră poate schimba viaţa dumneavoastră în bine sau în rău. De aceea, este important ca, dacă aveţi posibilitatea, să mutaţi patul astfel încât să evitaţi măcar o parte din poziţiile nefavorabile indicate mai sus. Respectând aceste reguli, veţi obţine o aranjare care să fie benefică atât pentru odihna dumneavoastră, cât şi pentru relaţiile cu membrii familiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu