Bine ati venit pe blogul revistei - ORA DE ARHITECTURA

marți, 28 august 2012

Mobilierul multifunctional

Conceptul minimalist a ajuns să fie aplicat nu doar în designul interior, ci şi la conceperea pieselor de mobilier. Astfel a apărut aşa-numitul mobilier multifuncţional, care îndeplineşte cel puţin două funcţii, fiind astfel ideal pentru spaţiile mici. Un apartament modest poate căpăta un design modern şi aerisit, cu ajutorul acestor piese originale şi ingenioase.

Conceperea mobilierului multifuncţional necesită cunoştiinţe în tehnologie, ergonomie şi design. Dacă vă place să aveţi mereu la-ndemână cărţile sau revistele preferate, puteţi opta pentru un fotoliu sau un scaun multifuncţional. Asemenea piese de mobilier, care au încorporate şi o mică bibliotecă, se găsesc în diferite modele sau culori, pe gustul tuturor.

Acest mobilier are un spaţiu de depozitare încorporat şi se poate transforma, în doar câteva clipe, într-o măsuţă şi un scaun.

Casulo, mobilier de cameră la pachet

Fără îndoială, Casulo este una din cele mai impresionante piese de mobilier multifuncţional. La prima vedere, invenţia nemţească nu pare a fi mai mult decât o cutie galbenă. Cu puţină răbdare şi urmând instrucţiunile simple ale producătorului, Casulo se transformă într-un set complet de mobilier, cu: dulap, birou, un scaun ajustabil, doi tabureţi, o etajeră cu şase rafturi şi un pat cu saltea. Practic, tot mobilierul necesar dotării unei camere încape în această cutie. Două persoane pot asambla tot mobilierul în doar zece minute, fără niciun fel de unelte sau scule.



Patul din tavan

Dacă locuiţi într-un apartament mic sau într-o garsonieră, o modalitate foarte practică de aeconomisispaţiu este să combinaţi camera de zi cu spaţiul de dormit. Bedup este o un pat ascuns în tavan, care poate fi „coborât” seara sau atunci când doriţi să vă întindeţi în el. Înălţimea patului este ajustabilă. Dacă îl suspendaţi la un metru, de pildă, nici nu trebuie să mutaţi canapeaua, masa sau fotoliile de sub el. Bedup are un design modern şi este disponibil în mai multe culori, iar dacă e încastrat într-un tavan fals, poate fi complet ascuns de ochii musafirilor dumneavoastră.



Masa cu trei fețe


Dacă un scaun care se transformă în masă nu este suficient pentru dumneavoastră, poate preferaţi această piesă de mobilier, care poate fi „convertită” din măsuţă de cafea în birou sau în masă pentru servit cina. Scaunele pot fi aşezate sub masă, astfel încât să nu ocupe spaţiu în plus, iar când doriţi să serviţi masa, câteva simple mişcări sunt suficiente pentru a-i da mobilierului forma şi funcţia dorite.


Cubul minune

The Kewb - aşa cum a fost numit de producătorii lui britanici – este unua din cele mai versatile piese de mobilier multifuncţional. Poate fi folosit pe post de măsuţă de cafea sau noptieră, dar şi ca fotoliu sau asemeni unui set de mobilier japonez, cu o măsuţă joasă şi trei perne de şezut. Puteţi combina mai multe astfel de „cuburi”, pentru a vă mobila complet livingul, atunci când aveţi musafiri. În plus, The Kewb este fabricat din lemn de calitate superioară şi are un preţ rezonabil.


Biroul pe roţi

Dacă vă place să urmăriţi televizorul în timp ce lucraţi la laptop, Creative Industrial Objects a creat mobilierul ideal pentru dumneavoastră. Această mică noptieră, montată pe roţi, poate fi trasă în faţa televizorului şi folosită ca măsuţă pentru laptop, cu numeroase sertare. Este ideală pentru a economisi
spaţiu în biroul dumneavoastră. 



Mobilarea unei locuinţe mici este infinit mai uşoară dacă ştiţi ce să alegeţi. Gama pieselor de mobilier multifuncţional este deosebit de vastă. Trebuie doar să găsiţi modelul care corespunde gusturilor şi nevoilor dumneavoastră.


Text: Monica Mateiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu