Bine ati venit pe blogul revistei - ORA DE ARHITECTURA

luni, 10 septembrie 2012

Apa în Feng-Shui, armonie, energie și prosperitate

În Feng Shui, elementul „Apă” poate fi utilizat pentru a obţine armonie, energie şi prosperitate. Există multe informaţii legate de acest aspect, în cărţile care vorbesc despre Feng Shui, dar persoanele care doresc să aplice cu succes aceste tehnici trebuie să cunoască, înainte de toate, câteva principii simple de Feng Shui care vorbesc despre acest element activator al energiilor.

Apoi, este important de ştiut că aceste principii se pot aplica atât la birou, cât şi acasă. De exemplu, apa în mişcare, cea curgătoare, activează energiile Yang, dinamice, care intră în casa şi biroul dumneavoastră prin ferestre şi pe la uşi. Acest lucru este în special valabil pentru birouri şi magazine.



Amplasarea: în exterior sau în interior?


În interior puteţi folosi fântâni de dimensiuni mai mici sau acvarii, în timp ce pentru exterior aveţi de ales între fântâni mari, râuri şi iazuri, mici cascade şi chiar piscine. Fântânile de interior se amplasează în general la nivelul geamului, pentru a activa energia Yang care vine din exterior. În schimb, în exterior, sursele de apă se aşează într-o direcţie din care clădirea primeşte energii Yang pozitive, determinate de configuraţia Feng Shui a spaţiului respectiv.
Dormitoarele şi camerele folosite pentru alte activităţi, cum ar fi meditaţia, este bine să aibă o atmosferă Yin, de linişte. Chiar dacă aveţi o energi Yang pozitivă la fereastra dormitorului, sfatul experţilor Feng Shui este să nu folosiţi fântâni sau acvarii. Excepţia ar fi energia prosperităţii curente, în şcoala de Feng Shui tradiţional a Stelelor Zburătoare, care poate fi activată şi în dormitor cu o fântână de interior ce ar urma să funcţioneze în
timpul zilei şi să fie oprită în timpul nopţii.


Tehnica dinamizării energiilor În afară de relaxarea produsă de sunetul liniştitor şi de umidificarea aerului, care este benefică pentru sănătate, sursele de apă dinamizează energiile şi le ajută să-şi facă efectele într-un timp mai rapid.

Fără a intra în amănunte Feng Shui tehnice, putem spune că energiile Yang „se ocupă” de nivelul succesului financiar şi au nevoie de o atmosferă dinamică pentru a se manifesta. Orice sursă de mişcare, dar în special apa, le activează. Bineînţeles, există energii Yang pozitive şi energii Yang negative, singurul mod de a le cunoaşte fiind analiza Feng Shui a spaţiului dumneavoastră, făcută de un consultant calificat.
Analizele Feng Shui se bazează pe anul construcţiei clădirii şi orientarea magnetică măsurată cu busola specială Luo Pan la faţa locului şi este personalizată pentru fiecare spaţiu în parte, de aceea nu putem da aici reţete clare privind locul în care ar trebui să amplasaţi fântânile sau piscinele, în exteriorul casei dumneavoastră.


Amplificarea prosperităţii


Sursele de apă pot fi amplificatori puternici în special la serviciu, dar şi acasă, mai ales dacă aveţi şi un mic birou. Este bine să apelaţi la o evaluare personalizată din partea unui consultant de Feng Shui tradiţional înainte de a le amplasa conform celor citite pe Internet sau într-o carte. Dacă nu aveţi evaluarea respectivă, dar totuşi folosiţi fântâna, puteţi activa din greşeală o energie Yang negativă care poate duce la diverse probleme.
Din raportul întocmit de un specialist pentru casa sau biroul dumneavoastră veţi afla, printre altele, pe unde intră energia prosperităţii, cum să transformaţi energiile care blochează succesul financiar, dar şi ce alte energii veţi putea folosi în afaceri (de exemplu, dacă lucraţi într-un domeniu artistic, puteţi folosi o energie de tip „lemn” pentru a obţine succes).

Text: Miruna Macavei
Consultant Feng Shui
www.fengshui-traditional.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu